Om mig...


Jag heter Stephanie Hönig och är född den 19. September 1984 i Lüneburg/Tyskland. Jag växte upp tillsammans med min syster hos våran mor i Winsen/Luhe.

Nu lever jag med min make Ralf, våra hundar Shereen och Emma och vår Schleswiger Kaltblut Sir Henry i det underbara Onsala här i Sverige.

Sedan augusti 2017 utbilder jag mig till Hästpsykolog, min mentor och tränare är Mikkel Eron Angel Oster. Här får jag de kunskaperna, som behövs för att kunna förstå och läsa dem graciösa varelser ännu bättre och på så sätt kunna uppfylla deras behov.

Jag utbilder mig på hästakademin Hearts&Horses och efter jag har tagit examen är jag inte bara Equikinetic&Dualaktiverings Tränare utan även hästpsykolog. Hela utbildningen kommer ta två år och jag ser verkligen fram emot den tiden.

 

Men jag börjar där där allting började ….

 

Min syster och jag hade den stora lyckan att komma i kontakt med ponnyer och hästar under våra första levnadsår.

 

Det finns ett kort på mig och min moster. Jag är då 9 månader gammal och sitter tillsammans med min moster på hennes ponny, inramad av hennes armar och hela jag var ett stort leende. Jag kommer så klart inte ihåg detta men känslan är förmodligen densamma: denna obeskrivligt fina känsla att få vara ett med hästen.

 

Än idag är det så att alla familjemedlemmar jobbar och levar med hästar. Utan vår mor. Hon älskar de underbara varelser fortfarande men pga hälsoskäl har hon varit tvungen att lämna sadeln. Men ibland händer det fortfarande att man ser henne på min systers sto, när vi rider ut gemensamt.

 

Vår kärlek för hästar är baserad på helt olika nivåer:

Min syster Jessica, hon föredrar sporthästar och rider passionerat dressyr. En moster rider dressyr och hoppning och älskar jaktridning. En annan moster har en blandad flock och föder men en Quarterhorse-hingst. Och sedan är det jag, absolut övertygad av användning av Horsemanships i grundutbildningen av varje häst för att bygga upp partnerskap och tillit. Arbetet i Liberty och 100% fokus på muskeluppbyggnad, balans och kondition. Jag kan inte tänka mig en träning utan Equikinetic och ridande dualaktivering. Varenda häst får ett helt individuellt träningsprogram.

Och jag personligen älskar stora hästar. De milda jättarna strålar ridderlighet och styrka ut och det är det som fortfarande fascinerar mig fullständigt.

 

Om man frågar mig vad som är största målet med hästarna …

 

Jag personligen har ett stort intresse för frihetsdressyren och älskar att jobbar fritt med hästarna. Att få lära dem dressyrkonsten på marken och på ryggen är ett äventyr, en berättelse man skriver tillsammans med sin häst.

 

Men för att nå allt detta, för att hästen kunna använda den kraften som behövs, det är en lång väg. Muskelträning och balans står i min fokus. Efter grundutbildningen ”Online” blir det därför träningen inom Equikinetic och ridande Dualaktivering.Mitt jobb är att föra häst och människan närmare varandra, sätta gemensamma mål och nå dessa. Om det nu är hästar, hundar eller vilket djur som helst, vi måste lära oss att läsa och förstå dem. Känsla, tillit och tajming leder oss till dem teknikerna som gör att dem förstår oss. En med-varandra är a och å för alla typer av träning.

 

Om vi ser våra hästar som våra partner, om vi bemöter dem med respekt och förståelse, så hittar vi ett partnerskap som håller ett helt hästliv.

 

Om du har blivit nyfiken nu, så kolla gärna vad jag kan erbjuda just dig och kontakta mig, så att vi kan boka en tid.

 

Jag ser fram emot att träffa dig och din häst

 Din Stephanie